(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Pomazánka z droždí - nefalšováná - Vynikající
Potřebné ingredience
1 střední cibule, 3 - 4 kostky droždí, 3 vejce, zakysaná smetana, sůl
Postup přípravy
Cibulku osmažíme dozlatova, rozdrobíme droždí a mícháme do rozpustění. Pak rozklepneme vajíčka a přidáme sůl a mícháme asi 5 min. Když je to částečně zchladlé přidáme půl zakysané smetany, nebo podle chuti celou. Můžem přidat i prolisovaný česnek.
My ji se synem jíme rovnou z pánvičky, ani tam kolikrát nestihnem přidat tu zakysanou smetanu:-)
zkoušela jsem různé druhy této pomazánky, - s máslem, bramborem, sýrem, ale tahle nám chutná nejvíc, je opravdu nefalšovaná kvasnicová:-)
My ji se synem jíme rovnou z pánvičky, ani tam kolikrát nestihnem přidat tu zakysanou smetanu:-)
zkoušela jsem různé druhy této pomazánky, - s máslem, bramborem, sýrem, ale tahle nám chutná nejvíc, je opravdu nefalšovaná kvasnicová:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pesinka
(upraveno)
6. 5. 2013, 19:24
Miluju tuhle pomazánčičku,mamka mě ji naučila jako malou holku Skvělý recept,mám stejný postup,jen nedávám kysanku a přidávám nepatrně pepře a drcený kmín
Dada34
(upraveno)
6. 5. 2013, 17:31
laskonka333
(upraveno)
6. 5. 2013, 16:54
Nátierka je skvelá práve si pochutnávam
Alexandra15
(upraveno)
4. 5. 2013, 8:53
božínku,to bylo fakt něco!!!! Dělala jsem ji ze 7 kostek droží a nakonec jsem přidala i jarní cibulku a pažítku a během 15 minut nebylo nic! Prostě báječná,úžasná,vynikající!!!!!!!
Denisaaa
(upraveno)
10. 5. 2013, 8:06
@Alexandra15
Alex, udělala jsi mě velikou radost, s tím že pomazánka chutnala cibulku miluju, ale dávám si ji sama na chleba, moje mužské osazenstvo, cibulku nemusí Taky dělám z více kostek, ale sníme ji kolikrát ještě před vmícháním smetany
AdaLenka
(upraveno)
21. 5. 2012, 13:53
Dobry den Ja se pripojuji ke komentarum stim ze pomazanku jsem vyzkousela a je luxusni a to stim ochutnavanim,mam problem se udrzet aby jsem mela jeste do ceho dat smetanu
Denisaaa
(upraveno)
24. 5. 2012, 21:10
@AdaLenka
Dobrý den Leni, mám velikou radost, že Vám pomazánka chutnala Se mnou když jí dělají děti, tak nestihne taky ani vychladnout, a smetana nám zbyde přesně jako Vám
šutynka
(upraveno)
18. 2. 2010, 16:41
Taky takhle dělám kvasnicovou,ale bez tý zakysaný smetany díky za nápad příště vyzkouším se smetánkou
Denisaaa
(upraveno)
19. 2. 2010, 12:58
@šutynka
Marci, s tou smetankou, je to takovy jemňoučký, ale doporučuju při míchání moc neochutnávat, protože nám pak pomazánky na chleba už nic nezbyde Ochutnáváme se synem a pořád nemáme dost
šutynka
(upraveno)
20. 2. 2010, 19:37
@Denisaaa
to znám s tím ochutnáváním
Dáša Z
(upraveno)
17. 2. 2010, 9:35
Výborná a velice rychlá pomazánka,chutnala všem
Denisaaa
(upraveno)
18. 2. 2010, 15:00
@Dáša Z
Dášo, jsem moc ráda, že jste si pochutnali
misulem
(upraveno)
6. 2. 2009, 19:53
Dobrý večír Deny, tak dneska jsem zkoušela pomazánečku, je fakt výborna, ja jen teda nechala to droždí jako by upražit, takže droždí nemá tak silnou chuť, ale příšťe to nechám jen rozpustit. Tento receptík je asi moji jedničkou mezi Povidloňem a fazolovou polévkou . Pomazánka je natotata hotová a navíc zdravá .Moc děkuji za Vaše receptíky, budu dál zkoušet Vaše nápady . Krásný večer
zuzazuza55
(upraveno)
21. 5. 2012, 18:02
@misulem
Dělám také tak ,někdy právě pro tu moc drožďovou chuť to někdo nechce hezký den
Denisaaa
(upraveno)
6. 2. 2009, 20:41
@misulem
Dobrý večer Míšo, tak jsem ráda, že Vám i drožďovka chutnala Jsi moje věrná ochutnávačka jen tak dál
malas
(upraveno)
28. 1. 2009, 1:16
Prosím nemůžu spát a koukám na receptíky.Malý jezdí v pavouku ,nemá svůj den! Ach jo zase marod? Ještě že můžu na net.Prosím jaké jsou ty kostky v gramech?Udělala bych to jako novinku.Droždí je zdravé. Udělala bych pomazánku co nejdřív.
Denisaaa
(upraveno)
28. 1. 2009, 9:00
@malas
Droždí mám 42g, ale pokud ho moc nemusíte, dejte ho tam méně Tak ať chutná a synovi přeji brzské uzdravení
hebes
(upraveno)
23. 1. 2009, 19:18
Teda Denisko Dneska jsem ji prubla Udělala jsem ji ze dvou kostek droždí, smrádek luxusní Je teda silně žravá málem jsme se u ní a jen se po ní zaprášilo Smetana pomazánku krásně zjemnila a maličko potlačila chuť droždí ale já už jí užírala při míchání vajec Díky za bájo recept
Denisaaa
(upraveno)
23. 1. 2009, 19:35
@hebes
tak to mě připomíná situaci u nás doma Syn míchá pomazánku a užírá, já ho okřikuju, ale užírám taky Vždy to skončí tím, že už skoro není co smíchat se smetanou Někdy do pomazánky přimíchám česnek a je taky vynikající Jsem moc ráda, že jste si pochutnali
blikama
(upraveno)
21. 1. 2009, 13:43
U nás doma kvasnicovou pomazánku milujeme ,jen místo smetany dávám ještě do teplého základu rozpustit pomazánkové máslo. .Zkuste je to také výborné a jemné.
Denisaaa
(upraveno)
21. 1. 2009, 14:47
@blikama
děkuji za ispiraci, určitě vyzkouším
Majčik
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:34
díky, zítra ji udělám a připomeneme si školkovstvý
Denisaaa
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:39
@Majčik
Tak dejte vědět jak chutnalo
taba
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:24
Můžu se zeptat, jestli má ta pomazánka stejnou chuť, jako má syrové droždí? Nebo má nějakou jinou, lepší chuť díky těm ostatním přidaným věcem?Vým že je děsně zdravá, ale droždí nesnáším, tak nevím, jestli bych jí pozřela....
Denisaaa
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:32
@taba
Podle mého názoru, se trochu chuť droždí změní smícháním s ostatními přísadami Ale napoprvé to zkuste třeba jen s jedním droždím a můžete pak do hotové přidat buď zakysanou smetanu, nebo sýr, nebo pomazánkové máslo a někdo přidává i vařenou bramboru - aby jste přerazila tu chuť droždí. Nebo tam klidně můžete přidat pórek, papriku, česnek atd. Tak jsem zvědavá, jakou variantu zvolíte
taba
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:41
@Denisaaa
Díky, zítra to zkusím, to jsem zvědavá,snad to z toho neucítím...
Sonulak
(upraveno)
19. 1. 2009, 19:57
Deniso, tak dnes jsem dělala ke večeři, při výrobě to v kuchyni krásně vonělo. Jen jsem to dělala místo ze 4 kostek droždí jen ze 2 kostek. Ale i tak to byla síla. Nedokážu si představit jak intenzivní musí být droždí když bych dodržela váš postup 4 kostky. Nám 2 kostky bohatě stačí. Soňa
Denisaaa
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:16
@Sonulak
Jsem ráda, že i tak jste se inspirovala mým receptem - já taky skoro každý recept pozměňuju podle sebe My máme rádi droždí hodně, ale doufám, že to pro ostatní nebude moc kvasnicový. Kdyžtak to radši k receptu připíšu - děkuji za Vaši připomínku